Allt har sin tid

Det var delvis svårare än jag trodde. När jag bestämde mig för att starta Helsingborg Food Market fanns det ingen stark revolutionerande idé som skulle förändra världen. Jag ville krasst försöka lösa ett problem. Som nybliven skåning konstaterade jag att det var alldeles för svårt att handla närproducerad bra mat. Det var krångligt och tog alldeles för mycket tid i vardagen.

Vi lever i en tid när många upplever att de inte hinner handla mat. Att då åka runt till små gårdsbutiker för att hitta bra mat som inte importerats, är i det närmaste en utopi. Definitionen kan variera, men jag tycker att bra mat är mat som producerats på ett hållbart sätt. För oss människor, för djuren och vår planet.

Det är fortfarande supersvårt att handla närproducerat. Men jag orkar inte. Eller jag vill inte längre. Det är inte kul. Har inte gjort något vettigt på evigheter känns det som. Har mest tillbringat dagarna med att fundera på vad jag vill göra i framtiden. Det har inte varit en promenad i parken.

Alternativ ett är att lägga ner Helsingborg Food Market och göra något annat. Kanske hitta ett jobb där jag kan göra skillnad. Alternativ två är att fortsätta utveckla företaget tillsammans med andra. Just nu lutar det åt det sista.

Varför? Kanske för att jag vill se vad vi kan göra om vi är fler som hjälps åt. Kanske för att jag innerst inne vet att bra saker jag gjort tidigare har tagit tid och har varit ett resultat av samarbeten med andra. I grunden tror jag mycket på laget. Vet att det finns människor som vill göra saker bättre. Det räcker för mig i dagsläget. Ibland behövs det inte så mycket för att få igång en rörelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *