Är det för tidigt att lägga av?

Det var delvis svårare än jag trodde. När jag bestämde mig för att starta Helsingborg Food Market fanns det ingen stark revolutionerande idé som skulle förändra världen. Jag ville krasst försöka lösa ett problem. Som nybliven skåning konstaterade jag att det var alldeles för svårt att handla närproducerad bra mat. Det var krångligt och tog alldeles för mycket tid i vardagen. Vi lever i en tid när många upplever att de inte hinner handla mat. Att då åka runt till små gårdsbutiker för att hitta bra mat som inte importerats, är i det närmaste en utopi. Definitionen kan variera, men jag tycker att bra mat är mat som producerats på ett hållbart sätt. För oss människor, för djuren och vår planet.

Det är fortfarande supersvårt att handla närproducerat. Men jag orkar inte. Eller jag vill inte längre. Det är inte kul. Har inte gjort något vettigt på evigheter känns det som. Har mest tillbringat dagarna med att fundera på vad jag vill göra i framtiden. Det har inte varit en promenad i parken. Alternativ ett är att lägga ner Helsingborg Food Market och göra något annat. Kanske hitta ett jobb där jag kan göra skillnad. Alternativ två är att fortsätta utveckla företaget tillsammans med andra. Just nu lutar det åt det sista. Varför? Kanske för att jag vill se vad vi kan göra om vi är fler som hjälps åt. Kanske för att jag innerst inne vet att ALLT bra jag gjort tidigare har tagit tid och har varit ett resultat av samarbeten med andra. I grunden tror jag mycket på laget. Vet att det finns människor som vill göra saker bättre. Det räcker för mig i dagsläget. Ibland behövs det inte så mycket för att få igång en rörelse.

Jag äger bolaget till 100% i dagsläget. Valde tidigt att inte ta in riskkapital (pengar som någon annan satsar) i samband med att jag körde igång. Ville växa genom att utveckla en produkt/tjänst och bygga företaget med egna pengar utan att ta ut någon lön. Är öppen för att rita om kartan helt och involvera andra som vill satsa pengar eller vill bidra genom att investera i form av arbete/kunskap. Detta är en viktig fråga som jag kommer lyfta ytterligare framöver. Framför allt med dig som är intresserad av att haka på. Varför ska du göra det om du inte är garanterad att få betalt? Vilka är dina drivkrafter? Hur kan vi hitta en transparent modell som fungerar ekonomiskt för såväl ägare, investerare och gig:are? En modell som vi står för och kommunicerar för att få fler att vilja engagera sig. Fundera på den.

Vem är du? Någon som jag delar värderingar med. Som bryr sig om varför vi gör det vi gör. Någon som vill vara med och förändra status quo. Jag har ingen aning om exakt vad Helsingborg Food Market ska göra i framtiden. Det tycker jag är lite jobbigt. Samtidigt går jag igång mer på själva processen än slutmålet. Tillbaka till dig. Du är ung eller gammal. Oerfaren på vissa områden och kanske erfaren på andra? I övrigt har jag ingen aning om vad du behöver vara bra på eller vad din bakgrund borde vara, så strunta i det. Det är vad du vill som spelar roll. Hör av dig så pratar vi.

En annan sak på slutet. Har insett att jag inte levererar bäst när jag fokuserar på en sak i taget. Därför kommer jag framöver starta ett nytt projekt parallellt med utvecklingen av Helsingborg Food Market. Det handlar om HR och rekrytering. Mer om detta inom kort. Det finns säkert tusen anledningar till varför jag borde låta bli men jag har gått igenom niohundraåttiosju och är ändå inte helt avskräckt.

Nås här eller på 070-5103307. Bor i Helsingborg. Är i grunden introvert men får också energi av möten och samtal. Hoppas det låter något sånär begripligt.

Hälsar Jonas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *